MAREK, Karel a Zdeněk KARPÍŠEK. článek : Rozhodčí řízení a řád Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Karlovarská právní revue. Karlovy Vary: VŠKV Karlovy Vary, 2014, roč. 2014, č. 1, s. 47-58. ISSN 1801-2191.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název článek : Rozhodčí řízení a řád Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR
Název anglicky Arbitration Procedure and Arbitre Court of Arbitration Attached to the Economic Chambre the CR and the CR Agrarian Chambre /Evalution of Entities /
Autoři MAREK, Karel a Zdeněk KARPÍŠEK.
Vydání Karlovarská právní revue, Karlovy Vary, VŠKV Karlovy Vary, 2014, 1801-2191.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 50500 5.5 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Vysoká škola Sting, o.p.s.
Klíčová slova česky občanské právo ; obchodní právo ; hodnocení subjektů ; rozhodování sporů
Klíčová slova anglicky civil law ; business law ; arbitration procedure
Příznaky Recenzováno
Návaznosti a proj. Akademie Sting IGA 03, záměr. GAP403/11/2085, projekt VaV.
Změnil Změnil: prof. JUDr. Karel Marek, CSc., učo 9062. Změněno: 7. 11. 2014 07:42.
Anotace
Článek se zabývá problematikou hodnocení subjektů v rozhodčím řízení. Článek pojednává o obsahu nového Řádu Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky. Závěrem upozorňuje, že ustanovení o závazkových vztazích, jež se týkají uplatnění práva u soudu, soudního řízení nebo soudního rozhodnutí, se použije přiměřeně i pro uplatnění práva před rozhodčím soudem (rozhodcem), pro rozhodčí řízení nebo rozhodčí nález, jestliže se opírají o platnou rozhodčí smlouvu (rozhodčí doložku).
Anotace anglicky
The article is devote to the assesament boden in arbitration proceedings.Article discusses the new Rules of the Arbritration Court attached to the Economic Chamber of the Czech republic and Agricurtural Chamber of the Czech republic. Notes that the provisions on obligational relations which concern the apllication of rights before court, court proceeding or court decisions, shall apply as appropriate to the application of rights before an Arbritration Court (arbitrator), to arbitration proceedings or to the award if they based on a valid arbitration agreement.
VytisknoutZobrazeno: 6. 5. 2024 04:18