B_BA_KRE_p Creativity and Its Development

NEWTON University
winter 2024
Extent and Intensity
1/1. 4 credit(s). Type of Completion: graded credit.
Teacher(s)
Mgr. Ing. Milan Bobek, MSc. (lecturer)
Ing. Katarína Mrkvová, Ph.D. (seminar tutor)
Ing. Martina Zapletalová (alternate examiner)
Guaranteed by
Centre for Humanities – NEWTON University
Timetable
each even Wednesday 9:40–11:10 Zoom.Brno1
  • Timetable of Seminar Groups:
B_BA_KRE_p/301: Mon 11. 11. 13:30–18:20 BA Učebna 05 - červená, Thu 14. 11. 13:30–18:20 BA Učebna 05 - červená, K. Mrkvová
B_BA_KRE_p/302: No timetable has been entered into IS. K. Mrkvová
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je osvojit si kreativní techniky a metody tvorby inovací využitelné v manažerské praxi a natrénovat si moderační a facilitační dovednosti při kreativním skupinovém řešení problémů a tvorbě inovací.
Syllabus (in Czech)
  • 1. úvod do kreativity a inovativnosti, několik kvízů na kreativitu a inovativnost, fáze tvorby nápadů 2. osobní dotazník kreativity, inovativnosti a produktivity a jeho vyhodnocení 3. sestavení plánů osobního rozvoje na rozvoj kreativity, inovativnosti a produktivity 4. firemní programy rozvoje kreativity a inovativnosti 5. skupinové řešení několika případových studií na kreativní a inovativní řešení problémů 6. moderační a facilitační dovednosti pro vedení skupinové práce v praxi manažera 7. vybrané systematické postupy tvorby a realizace nových nápadů 8. kreativní metody skupinové práce 9. metody a nástroje k tvorbě inovací 10. agilní přístupy
Literature
  • FRANKOVÁ, E. Kreativita a inovace v organizaci. Praha: Grada, 2011. 256 s. ISBN 978-80-247-3317-3
Assessment methods (in Czech)
Klasifikovaný zápočet: seminární práce - zpracování kazuistiky kreativního a inovativního řešení konkrétního problému
Language of instruction
Czech
Further Comments
The course is taught annually.

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.newton.cz/course/nu/winter2024/B_BA_KRE_p